Armpijn

Armpijn is een pijn die vaak gepaard gaat met schouderpijn. Ook pijn in uw arm of armen kan goed behandeld worden met chiropractie.

Oorzaken van armpijn

Armpijn kan veroorzaakt worden door problemen in het schoudergewricht, maar ook door uitstralende pijn vanuit de nek, het schouderblad en de ribben. De meeste armpijn is uitstralende pijn van elders. De pijn ontstaat doordat geïrriteerde zenuwen in de nek pijn uitstralen naar de arm. Ook kan het zo zijn dat het schoudergewricht niet goed functioneert met als gevolg uitstraling verder de arm in. Maar ook meer lokale oorzaken zoals een tennisarm of een carpaal tunnel syndroom in de pols kunnen zorgen voor een uitstralende pijn naar de arm.

Onderzoek armpijn door chiropractor

Al deze problemen worden goed gediagnosticeerd om een behandeling zo effectief mogelijk te maken. Daarom maakt de chiropractor tijdens een consult voor armpijn vaak ook röntgenfoto's van de nek. Zo kan hij/zij goed evalueren of de armpijn mede veroorzaakt wordt door problemen in de nek zoals artrose.

Verder zal er een grondig lichamelijk onderzoek plaatsvinden om meer zicht te krijgen op de neurologische oorzaken. Ook de meer lokale oorzaken worden onderzocht. Denk daarbij aan een bewegingsonderzoek van de schouder, de nek, de ribben, maar ook van de elleboog en de pols, een orthopedisch, maar bovenal chiropractisch onderzoek. Hierna wordt besloten of en op welke manier de armpijn het best chiropractisch behandeld kan worden.