Chiropractie en Sport

Chiropractie wordt steeds populairder onder professionele en semi-professionele sporters en atleten. Dit is duidelijk te zien bij bijvoorbeeld Europese voetbalclubs, olympische atleten en andere sporters.

In een poging om blessures te voorkomen laten hele teams en ook individuele sporters zich tegenwoordig leiden door speciaal ontwikkelde, chiropractische zorgplannen. Chiropractie helpt duidelijk bij het voorkomen van blessures.

Hoe werkt Chiropractie mee aan een betere sportprestatie?:

  • Chiropractie zorgt ervoor, dat het belangrijkste systeem in het lichaam optimaal werkt, namelijk het zenuwstelsel.
  • Chiropractie zorgt ervoor, dat de seintjes tussen de hersenen en de spieren beter en sneller werker. Zo wordt ook de prestatie van de spieren beter en sneller, wat weer leidt tot snellere, lenigere en behendigere sporters.
  • Chiropractie zorgt voor betere bewegingsvrijheid van de gewrichten. Dit voorkomt blessures, vooral bij extreme beweging, krachtzetting en/of ongelukken (zoals een val of botsing).
  • Chiropractie helpt om sneller te herstellen van een blessure, omdat het zenuwstelsel ook hiervoor verantwoordelijk is.
  • Chiropractie verbetert het immuunsysteem.
  • Chiropractie verhoogt ook de inname van zuurstof, aangezien het zenuwstelsel de seintjes naar het hart en de longen stuurt. Dit zorgt ervoor dat sporters langdurig op een hoog niveau kunnen presteren. Een grotere inname van zuurstof betekent meer zuurstof in het bloed, wat de sportprestaties verhoogt en vermoeidheid verminderd.